باد و باران

خشونت بر علیه زنان

باد و باران

خشونت بر علیه زنان

راهکارهایی برای کاهش خشونت علیه زنان ( ۲ )

راهکارهایی برای کاهش خشونت علیه زنان ( ۲ )
اصول:
1-اصل کنش جمعی :
تکیه کردن بر نظام کیفری ، از قدرت زنان برای سازماندهی جمعی با هدف متوقف کردن خشونت کاسته است، و این قدرت درون دولت محصور شده است. این باعث شده است زنی که به دنبال رسیدگی در نظام عدالت کیفری است ، احساس بی قدرتی و تنهایی کند و همچنین این نگاه دیدگاهی فرد گرایانه را در برابر پایان دادن به خشونت گسترش داده است.به طوری که مردم فکر می کنند تنها راهی که می توانند در برابر خشونت انجام دهند تماس گرفتن با پلیس است.
این اعتقاد ، مرکز توجه ما را از یافتن شیوه هایی که اجتماعات میتوانند به طور جمعی به خشونت واکنش نشان دهند منحرف کرده است.
بنابراین راهکارهای پاسخگویی جمعی نیازمند « کنش جمعی » است.
اگر ما سؤال کنیم « من چه می توانم بکنم؟ » تنها پاسخ تماس گرفتن با پلیس است.
اما اگر سؤال کنیم « ما چه می توانیم بکنیم؟ » از تعدد راهکارهایی که میتوانیم بیندیشیم متعجب می شویم

راهکارهایی برای کاهش خشونت علیه زنان ( ۱ )

راهکارهایی برای کاهش خشونت علیه زنان ( ۱ )
آنچه که در این سری از نوشته ها می آید بخشی از استراتژی ها و راهکارهایی است که گروهی از زنان رنگین پوست در جامعه آمریکا برای مقابله با خشونت های جنسیتی تدارک دیدهاند.
توجه به این راهکارها می تواند ما را در شناخت مسأله خشونت جنسیتی و اندیشیدن به راههایی برای مقابله با این خشونت که در زندگی هر روزه ، ما زنان را تهدید می کند یاری کند.همانطور که نویسندگان این راهکارها تأکید کرده اند ممکن است راهکاری که در یک اجتماع مؤثر واقع میشود در اجتماعی دیگر مؤثر نباشد. بنابراین تجویز راهکار بدون توجه به زمینه های فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی یک اجتماع نادرست است. اما توجه به تجربه کسانی که برای مبارزه با خشونت جنسیتی بسیج گردیده اند به ما می آموزد که چگونه با استفاده از توان جمعی و خلاقیت ها و امکاناتمان به مقابله با این خشونت برویم.توجه به تجربیات زنان رنگی به ما نشان میدهد که در مقابل نظام عدالت کیفری ، پلیسی و ...
زنان ما در این سوی دنیا با زنان رنگی آمریکا مشابهت هایی دارند آنان گرفتار تبعیض های نژادی – قومی هستند و ما گرفتار نگاه بغایت جنسگرایی مردان.


برانگیختن زنان رنگین پوست علیه خشونت
پاسخگویی جمعی
اصول / نگرانیها / راهکارها / نمونه ها

نکته : این نظرات از جوامع گوناگونی که با سازمانها و کارگاههای عملگرای (Incite ) مرتبط بودند به دست آمده است.
Incite راهکارهای خاصی را تجویز نمیکند.زیرا آنچه در یک اجتماع مؤثر واقع میشود ممکن است در اجتماعی دیگر مؤثر نباشد و برخی از این راهکارها ممکن است برای بعضی جوامع مؤثر نباشد.
هدف این متن فراهم کردن عقاید و نظرات و ایجاد جرقه هایی برای یافتن راهکارهای بیشتری است که ممکن است به پیشبرد پاسخگویی جمعی در مورد خشونت علیه زنان رنگین پوست کمک کند.

خشونت علیه زنان

خشونت علیه زنان

خشونت خانگی به اشکال مختلف میتواند بروز کند:

1. خشونت جسمی نظیر کتک زدن، مشت زدن، لگد زدن، سیلی زدن...

2. خشونت روحی مانند تحقیر، سرزنش مداوم، سرکوفت زدن، مسخره کردن... این نوع خشونت گاه مخربتر از خشونت بدنی است. چرا که به ناامیدی، عدم اعتماد به نفس و افسردگی شدید میانجامد و شرایط به گونهای میشود که زن خود را قادر به انجام هیچ کاری نمیبیند.

3 خشونت مالی نظیر قرار دادن زن در مضیقه مالی و از این طریق کنترل کردن او.

4. انزوا: قطع کردن ارتباط زن با شبکه دوستان و خویشاوندانش.

5. خشونت جنسی: تحمیل رابطه جنسی به طرف مقابل که راضی به این کار نیست، درخواست اعمال جنسی که زن مایل به انجام آنها نیست. رفتارهای تحقیرآمیز.

6. فشار و اجبار: احساس گناه دادن به قربانی، تحت فشار گذاشتن قربانی برای تصمیم گیری، ترشرویی کردن، عوض کردن نظر بچه ها و دیگر افراد فامیل، اصرار همیشگی به حق به جانب بودن، ساختن قوانین غیر عملی و تنبیه قربانی برای شکستن آنها.

7. بی توجهی و بدرفتاری، بی اعتنایی

جمعیت ایرانمهر

جمعیت ایرانمهر

جمعیت ایرانمهر یک سازمان غیر دولتی ( N.G.O ) ویژه جوانان 14 تا 29 سال است که از سال 1378 با هدف توسعه مشارکت جوانان در عرصه های اجتماعی به فعالیت می پردازد .
جمعیت ایرانمهر غیردولتی , غیر سیاسی و غیر انتفایی است و بودجه آن از طریق اعضا , انجام پروژه های درآمد زا و جذب کمکهای مالی غیر مستمر تامین می شود .
این جمعیت فعالیتهایی چون برگزاری نمایشگاه , انتشار نشریه , همایشهای آموزشی , جلسات هم اندیشی جوانان , پروژه های تحقیقاتی ,برگزاری تور تفریحی _ آموزشی و ... را در برنامه های خود داشته و دارد .
جمعیت ایرانمهر همکاری خود را با (( مرکز فرهنگی زنان )) در قالب (( کمپین رفع خشونت علیه زنان تا 8 مارس )) از مهر ماه سال جاری آغاز کرده و مسوولیت کمیته پنجم این کمپین یعنی کمیته تهیه و پخش جزوات آموزشی برای دختران و پسران را بر عهده دارد . همچنین راه اندازی وبلاگ 8 مارس نیز بخشی از برنامه های این جمعیت در راستای فعالیت های کمیته مذکور است .
جمعیت ایرانمهر از تمامی دوستانی که مایل به همکاری با این جمعیت هستند , دعوت می کند تا با پیوستن به اعضای این کمیته در راه اطلاع رسانی و آگاهی دهی به جوانان , علیه خشونت گام بلندی بردارند .
این جمعیت دست همکاری تمام کسانی را که به (( ایران )) (( مهر )) می ورزند , به گرمی می فشارد .
همچنین وب سایت جمعیت ایرانمهر به زودی با آدرس www.iranmehr-ngo.com در دسترس خواهد بود .

تئوری حلقه خشونت

تئوری حلقه خشونت


خانم لنور واکر روانشناس امریکایی پس از سالها تحقیق درباره زنان امریکایی که از شوهران خود کتک می خورند و مصاحبه با آنها متوجه یک الگوی مشترک در این افراد شد این الگو به میزان زیادی برای زنان دیگرکشورها نیز مصداق دارد او نام الگوی خود را حلقه خشونت (The cycle of violence) نامید. شاید با بررسی تئوری حلقه خشونت بتوان به پاسخ این معما که چرا یک زن در یک سیستم پرکنش دوام میآورد، رسید .

1. مرحله اول بهانه جویی ( Tension Building )
در این مرحله مرد به بهانه جویی و ایراد گرفتن می پردازد، مرد عصبی است و زن را سرزنش میکند. مثل: چرا این کثیفه؟ به کی نگاه کردی؟.....
در این مرحله زن میداند که یک حرکت کوچک میتواند موجب کتک خوردن شود پس سعی میکند تا آنجایی که امکان دارد جلوی این اتفاق را بگیرد. زن در این مرحله حاضر است هر کاری بکند. در این مرحله که میتواند یک ساعت تا چند هفته طول بکشد زن زیر فشار ترس و تردید بسر میبرد. تحمل این بسیار دشوار است به طوری که بسیاری از زنان چون تلاش را بیهوده میدانند پس از مدتی تسلیم میشوند.

2. مرحله دوم ضرب و شتم ( battering )
این مرحله حالت طوفانی است که زن مورد ضرب و شتم قرار میگیرد. این ضرب و شتم می تواند از فشار دادن گلو باشد تا پرت کردن اشیاء به طرف زن و کتکهایی که منجر به سقط جنین شود.

3. مرحله سوم دوره ماه عسل ( Honeymoon Period )
آرامش بعد از طوفان. در این دوره مرد از کتک زدن زن خود احساس ندامت میکند. زنش را به بازار می برد برای او هدیه هایی می خرد و سعی می کند که ناراحتی ناشی از خشونت خود را از دلش بیرون کند. این دوره نقش بسیار مهمی در نگه داشتن زن در سیستم خانوادگی همراه با خشونت دارد و تصمیم زن را برای ترک خانه به تعویق می اندازد و آن احساسی که «همه چیز درست خواهد شد» یا «او عوض خواهد شد» را برای مدتی در او زنده میکند و دلگرمش میسازد.غافل از اینکه «چرخش خشونت» در زمانی که بدرستی معلوم نیست از نو شکل خواهد گرفت .

شعار برابری حقوق زن و مرد

شعار برابری حقوق زن و مرد
یکی از مسئله هایی که متاسفانه به طرز غلط در جامعه ما رواج پیدا کرده برخورد فیزیکی بر علیه زنان است. پدران , برادران و شوهران گاه بدون هیچ دلیل موجه با ضرب و شتم زنان آسیب های جسمی و روحی غیر قابل جبرانی را به انان وارد می کنند. آیا ارتکاب هر خطایی از سوی زنان سزاوار چنین رفتار غیر انسانی است؟؟ اگر خطای مشابهی از سوی مردان سر زد آنوقت چه؟؟؟چرا هنوز بعضی از مردان به زن به چشم یک کالا که صاحب بی چون و چرای آن هستند نگاه می کنند؟؟؟؟

مسئله زمانی دردآورتر جلوه می نماید که شاهد سکوت زنان هستیم.زنانی که از گذشته ها آموخته اند که در قبال ظلم و ستم وارده بر خود دم بر نیاورند , از حق خویش بگذرند و به زندگی ادامه دهند در حالی که توهین و تحقیر هویت انسانی آنها را زیر سوال می برد.

در واقع یکی از عوامل بالا رفتن آمار خودکشی و قتل در میان زنان وجود عواملی مانند نادیده گرفته شدن هویت مستقل آنان و همچنین عدم در نظر گرفتن حقوق مسلم آنان می باشد. آزادی عمل برای مردان در امر طلاق و قوانین تقریباْ یکطرفه در این مورد سبب شده تا زنان برای خلاصی از رنج ها , فشارها و بی عدالتی های وارد بر آنان دست به اقداماتی از قبیل قتل , تهدید و یا خودکشی بزنند.

افزایش آگاهی زنان به حقوق خود , افزایش اطلاعات خانواده ها و بخصوص مردان در ارتباط با حقوق زنان اصلاح باورها و فرهنگ های غلط موجود در جامعه , نگرش دوباره به قوانین تصویب شده در مورد زنان و تصحیح آنها در صورت لزوم , می تواند به عنوان راهکارهایی قابل اعتنا جهت احقاق حقوق زنان مورد بررسی قرار گیرد گر چه تا کنون آنگونه که انتظار می رود و شایسته است مورد توجه مسئولین امر قرار نگرفته است.

به امید روزی که شعار برابری حقوق زن و مرد در عمل محقق گردد...

 
 
 
 
 
 
 
 
احسان

هیچی واسه گفتن نیست.